вівторок, 06 листопада 2007 10:28

У Коста-Ріці готель опалюватимуть свинячим гноєм

Власники готелю Lapa Rios Ecolodge в Коста-Ріці придумали використовувати свинячий гній як джерело екологічно чистої енергії. Отриманий у результаті переробки гною біогаз, який в основному містить метан, використовується для опалювання й приготування їжі. Готель утилізує до 80 відсотків харчових відходів зі своєї кухні. Частина з них використовується для отримання компосту, а ті, що залишилися, спрямовуються на свиноферму, яка належить готелю і згодовуються свиням.

Газове опалювання – не єдине джерело еко-енергії для готелю. Будівля обладнана сонячними панелями, а при будівництві використовувалися перероблені матеріали.

Свинячий гній – не найекзотичніший матеріал для отримання енергії. Наприклад, американець Ларрі Вайнгартен винайшов для свого будинку в Каліфорнії систему опалювання на суміші горілки й води, а проектувальники зі США Метью Коатс і Тім Мелдрам розробили ідею будівлі, яка отримує необхідну електроенергію, використовуючи шпинат, повідомляє Lenta.

Зараз ви читаєте новину «У Коста-Ріці готель опалюватимуть свинячим гноєм». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі