субота, 17 листопада 2007 11:38

У Косово почалися парламентські вибори

У 07:00 суботи за місцевим часом відкрилися близько 2350 виборчих ділянок. В ході голосування 1,5 мільйона жителів Косова, що володіють правом голосу, повинні вибрати 120 депутатів законодавчого органу краю. 100 членів парламенту обиратимуться від албанських партій і громадських організацій і ще 20 депутатських місць за традицією зарезервовано за представниками сербського і решти неалбанського населення краю.

За прогнозами соціологічних служб, найбільші шанси на перемогу має Демократична партія Косово, що знаходиться в опозиції, на чолі якої стоїть один з колишніх командирів оголошеної поза законом Визвольної армії Косово Хашим Тачі. Його партія має зараз 30 депутатських місць. У парламенті попереднього скликання, сформованому в 2004 році, більшість місць належали Демократичному союзу Косово. У урядову коаліцію входила також партія "Альянс за майбутнє Косово", повідомляє AFP.

Зараз ви читаєте новину «У Косово почалися парламентські вибори». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі