четвер, 05 червня 2008 16:44

У Косово буде гімн без тексту

Новий гімн для Косово, влада якого в лютому в односторонньому порядку проголосила незалежність від Сербії, написаний, тепер його повинні затвердити депутати парламенту, пише в четвер пріштінська газета Kosova sot.

Конкурс на новий гімн був оголошений в Косово в березні, переможцеві обіцяли грошовий приз у розмірі 10 тисяч євро. До музичної композиції пред"являлося декілька вимог: вона не повинна бути коротше 30 секунд і довше за хвилину, мелодія або її фрагменти не можуть бути запозичені з інших творів, музика повинна відображати багатонаціональні мотиви.

За даними видання, робоча група по вибору гімну під керівництвом віце-прем"єра Косово Хайредіна Кучі вибрала композицію "Європа" композитора Мехді Мендьічи без тексту. Про кількість учасників конкурсу не повідомляється.

Для затвердження гімну необхідні голоси 80 з 120 депутатів косовського парламенту. Очікується, що законопроект про установу гімну буде винесений на обговорення на одному з найближчих засідань палати, до 15 червня, коли планується прийняти конституцію Косово.

Раніше в Косово на офіційних церемоніях звучав гімн Євросоюзу "Ода до радості" з дев"ятої симфонії Бетховена.

Косовський парламент в односторонньому порядку проголосив декларацію про незалежність від Сербії 17 лютого. Тоді ж були прийняті новий прапор і герб республіки.

Сербія відмовляється визнавати Косово, заявляючи, що односторонній крок краю по проголошенню свого нового статусу є нелегітимним, грубо порушує норми міжнародного права.

Незалежне Косово також не визнали Росія, Китай, Індія, Іспанія, Греція, Бразилія і багато інших держав, повідомляє РІА Новості.

Зараз ви читаєте новину «У Косово буде гімн без тексту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі