субота, 29 березня 2008 10:11

У Косові обстріляно сербських військовослужбовців

Сербські службовці Косовської поліцейської служби (КПС) проти ночі п"ятниці зазнали обстрілу з албанської частини села Кошутово, розташованого в громаді Зубин потік, поліцейські відповіли на постріли і запросили допомоги з боку сил КФОР, проте службовці КФОР відреагували не одразу, повідомляє ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА з посиланням на сербський телеканал РТС.

В результаті інциденту потерпілих немає. Цей напад на сербських службовців КПС вже третій за останні 20 днів.

Почато розслідування.

У Косові від обстрілу постраждали і українські військовослужбовці.

Вранці 17 березня під час проведення спеціальної операції щодо звільнення захопленої території і приміщення суду в північній частині міста Косовська-Митровіца відбулося зіткнення супротивників факту проголошення незалежності Косова з поліцейськими силами ООН.

Протестуючі серби обстріляли будинок поліцейської станції і закидали територію гранатами. У відповідь поліцейські намагалися розігнати розлючений натовп за допомогою сльозоточивого газу. За твердженням представників КФОР, по солдатах також велася стрілянина з автоматичної зброї. В результаті цих дій було поранено 21 працівника Спеціального миротворчого підрозділу МВС України в Косові.

Поранений під час зіткнень Ігор Кіналь помер увечері 17 березня від численних уламкових поранень після проведеної хірургічної операції, повідомляє NEWSru.ua.

Зараз ви читаєте новину «У Косові обстріляно сербських військовослужбовців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі