середа, 16 квітня 2008 08:32

У Конго пасажирський літак звалився на житловий квартал (ФОТО)

В результаті краху літака в районі міста Гома Демократичної Республіки Конго у вівторок загинули понад двадцять чоловік. Проте, як повідомив журналістів президент авіакомпанії "Хева Бору", якій належав літак, що розбився, загибель кого-небудь з пасажирів на даний момент не підтверджена. За словами голови авіакомпанії, всі члени екіпажа вижили, а також виявлені 53 врятовані пасажири, повідомляють "Вести".

Розігнавшись по злітно-посадочній смузі, Boeing 727 піднявся в повітря, вилетів за межі аеропорту, накренився і звалився на житлові будинки. Там він вибухнув і запалав.

Скільки всього людей знаходилося на борту під час зльоту, спочатку не мовилося. Reuters, посилаючись на дані представника ООН, передавало дані про 60 або 70 пасажирах, а агентство AFP, зв"язавшись з представниками аеропорту, повідомляло "як мінімум про 100 пасажирів і членів екіпажа літака".

За словами очевидців катастрофи, літак звалився на торгову вулицю.

"Половина літака знищена. Пожежа почалася в хвостовій частині, місцеві жителі почали бігати з відрами гасити вогонь. Поліція прагнула захистити місце події від натовпу", - розповіла одна з місцевих мешканок. Падаючи, лайнер знищив одну будівлю і пошкодив дві сусідніх, повідомила вона.

Через півтори години після аварії пожежникам все ще не вдавалося згасити пожежу. Квартал, на який повалився літак, раніше був густонаселений, але в 2002 частину його будинків зруйнувало сильне виверження вулкана - і будівлі до цих пір не відновили, повідомляє Газета.RU.

Зараз ви читаєте новину «У Конго пасажирський літак звалився на житловий квартал (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі