вівторок, 11 вересня 2007 08:10

У Колумбії заарештували найбільшого наркобарона

У понеділок колумбійська влада  оголосила про затримання одного з найбільших у країні наркобаронів.  Дієго Леон Монтойя Санчес (Diego Leon Montoya Sanchez), також відомий як "Дон Дієго", був захоплений військовими в департаменті Вальє-дель-Каука на південному сході Колумбії.

49-річний Санчес, лідер найбільшого в країні наркокартелю "Північ долини", входить у десять найбільш розшукуваних ФБР злочинців. У США його підозрюють у контрабанді і зберіганні наркотиків, відмиванні грошей і рекеті. За допомогу у затриманні Санчеса Вашингтон призначив нагороду у п"ять мільйонів доларів.

За даними американських слідчих, з 1990 по 2004 рік картель "Північ долини" зуміла за посередництва мексиканських контрабандистів переправити в Сполучені Штати 500 тонн кокаїну. Санчес, також відомий в кримінальних кругах як "Повелитель війни" і "Велосипедист", на сайті ФБР охарактеризований як "надзвичайно небезпечний" злочинець, повідомляє AFP.

Зараз ви читаєте новину «У Колумбії заарештували найбільшого наркобарона ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі