середа, 23 квітня 2008 11:15

У Колумбії за зв"язки з бойовиками заарештовано брата президента

Сьогодні, 23 квітня, був заарештований колишній голова сенату Колумбії Маріо Урібе Ескобар в Боготі, повідомляє радіо "Свобода".

За даними радіостанції, органи правосуддя Колумбії звинувачують Урібе в зв"язках з бойовиками, зокрема, з лівацькими "Силами самооборони Колумбії".

Також поліція зараз розслідує аналогічні зв"язки ще 60 депутатів колумбійського конгресу.

Стало відомо, що арешт Урібе був здійснений після того, як в праві на надання політичного притулку йому відмовило посольство Коста-Ріки в колумбійській столиці.

Сальваторе Манкусо, колишній командир озброєних загонів, який відбуває тюремний термін, сказав, що кілька разів зустрічався з Маріо Урібе, який просив Манкусо підтримати його виборчу кампанію до сенату в 2002 році.

У заяві прокурора зазначається, що Маріо Урібе погодився допомогти "незаконним озброєним групам".

Маріо Урібе Ескобар є однією з найвпливовіших фігур в Колумбії, причетних до скандалу з приводу зв"язків з організацією "Об"єднані сили самооборони Колумбії" (AUC). Десятки політиків вже заарештовані.

Урібе є двоюрідним братом нинішнього президента Колумбії Альваро Урібе. Голова держави поки ніяк не відреагував на арешт брата.

Більшість із причетних до скандалу політиків є прихильниками президента Урібе, який веде активні бойові дії проти лівацьких повстанців.

У 2003 році він уклав з деякими угрупуваннями мирний договір, згідно з яким 31 тисяча осіб склала зброю в обмін на скорочені терміни тюремного ув"язнення і обіцянку, що Колумбія не видасть їх іншим державам.

Озброєні угрупування, що діють в Колумбії, незалежно від їх політичної орієнтації, вважаються в США і Європі терористичними організаціями, повідомляє NEWSru.ua.

Зараз ви читаєте новину «У Колумбії за зв"язки з бойовиками заарештовано брата президента». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі