понеділок, 29 листопада 2010 18:08

У колишнього електрика виявилося 271 невідоме полотно Пікассо

У колишнього електрика виявилося 271 невідоме полотно Пікассо

Колишній електрик, який обслуговував вілли знаменитого іспанського художника Пабло Пікассо, заявив про те, що в нього є 271 раніше невідома робота майстра. За словами 71-річного П'єра ле Геннека, Пікассо подарував йому свої твори.

Знахідка включає літографії, кубістські картини, записні книжки і акварель й оцінюється приблизно в 60 млн. євро. Зокрема, серед виявлених робіт Пікассо - акварелі так званого "блакитного періоду". Експерти кажуть, що тільки дев'ять кубістських робіт "потягнуть" на 40 млн. євро, повідомляє Ліга з посиланням на ВВС.

Електрик П'єр ле Геннек протягом трьох років встановлював системи сигналізації в численних приміщеннях, які належали Пікассо у Франції, включаючи його віллу в Каннах, аж до смерті художника в 1973 році.

У вересні цього року П'єр ле Геннек зв'язався з Клодом Пікассо, сином художника, щоб підтвердити справжність полотен. Однак Клод впевнений, що цими картинами колишній електрик володіє незаконно, оскільки його батько ніколи не передав би стільки робіт в руки однієї людини.

Тепер Клод Пікассо має намір судитися з П'єром ле Геннеком за право володіння багатомільйонним спадщиною великого художника.

Зараз ви читаєте новину «У колишнього електрика виявилося 271 невідоме полотно Пікассо». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі