четвер, 09 серпня 2007 17:17

У КМДА розтлумачили заяву Черновецького про приїзджих дітей

Статистика зареєстрованих і незареєстрованих в Києві дітей складатиметься з метою забезпечення потреби в будівництві закладів освіти в місті.

Про це говориться в повідомленні прес-служби Київської міської державної адміністрації, текст якого розміщено на офіційному веб-порталі столичної влади.

Згідно з оприлюдненою інформацією, за дорученням Київського міського голови Леоніда Черновецького, при плануванні розширення мережі дитячих навчальних закладів будуть враховуватися потреби в освіті не тільки маленьких киян, а й дітей з інших регіонів. Тобто, розвиток мережі столичних закладів освіти плануватиметься з врахуванням незареєстрованих в місті дітей.

Коментуючи прийняте рішення, заступник голови КМДА Віталій Журавський зазначив: "Зазвичай необхідна кількість місць в столичних школах та дитсадках розраховувалась відштовхуючись лише від статистики народжуваності в Києві. Так само визначається і потреба в педагогічних кадрах. Проте в столичних закладах освіти виховується та навчається багато дітей, які не зареєстровані в нашому місті. Раніше ніхто не враховував їх при плануванні, іноді це спричиняло перевантаженість освітніх закладів".

За його словами, вже на початку цього навчального року Головне управління освіти і науки має визначити, скільки незареєстрованих в Києві дітей навчається в столичних школах, або виховується в дитсадках. Ці дані дадуть можливість правильно спланувати розширення мережі навчальних закладів на наступні роки, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «У КМДА розтлумачили заяву Черновецького про приїзджих дітей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі