четвер, 17 квітня 2014 14:47

У Кличка вважають, що відродження оборонної промисловості убезпечить країну від зовнішньої агресії

У Кличка вважають, що відродження оборонної промисловості убезпечить країну від зовнішньої агресії

Події в Криму та на південному сході України змушують серйозно задуматися про необхідність швидко й ефективно відновити і підсилити обороноздатність держави, – так вважає, підтримуючи позицію Віталія Кличка, народний депутат, член парламентського комітету з питань національної безпеки і оборони, народний депутат від партії "УДАР" Ігор Побер.

"Проблему, яка накопичувалася десятиліттями, за пару місяців не вирішити. Але діяти необхідно швидко, вже сьогодні. І головне завдання вже озвучив лідер нашої партії "УДАР" Віталій Кличко. Він заявив про те, що найближчим часом потрібно серйозно зайнятися відновленням підприємств військово-промислового комплексу країни. Адже сила армії в сучасній зброї, надійній бойовій техніці. А для цього країні потрібні наукові та виробничі підприємства з розробки та виробництва військової техніки, амуніції та боєприпасів", – про це йдеться в інтерв'ю члена команди Кличка нардепа Ігоря Побера газеті "Сегодня".

Депутат нагадує, що за радянських часів мало не кожне друге підприємство оборонно-промислового комплексу СРСР розташовувалося саме на території України. "Далеко не всі з них вижили після двох десятиліть повної байдужості до питання обороноздатності країни. А ті, що вижили, існували в основному за рахунок експорту. Тобто виконували замовлення інших країн – озброювали чужі армії, а не свою. Тому необхідно забезпечити підприємства військово-промислового комплексу вітчизняними замовленнями", – робить він висновок. І виявляє впевненість у тому, що у Віталія Кличка, який задекларував ідею відродження підприємств ВПК, після перемоги на виборах мера Києва "вистачить волі і важелів впливу, щоб домогтися від уряду ухвалення такої програми і реанімувати заводи країни, почавши з Києва".

Як повідомлялося, лідер партії "УДАР" Віталій Кличко виступив за відновлення підприємств військово-промислового комплексу.

"Я сам свого часу працював на Київському радіозаводі, який виготовляв прилади в тому числі для військових потреб, для обслуговування космічних програм. Досі пам'ятаю, наскільки професійні люди там працювали. Сьогодні більшість заводів ВПК знищено. Старі кадри, які могли б передати досвід молоді, пішли. А сьогодні держава виявилася під загрозою окупації. Підприємства ВПК Києва потрібно негайно відроджувати. Держава повинна затвердити програму відновлення столичних заводів і забезпечити їх державним замовленням", – цитує Віталія Кличка газета "Факти".

Зараз ви читаєте новину «У Кличка вважають, що відродження оборонної промисловості убезпечить країну від зовнішньої агресії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі