пʼятниця, 17 січня 2020 10:13

У київському метро замінять турнікети, які "б'ються"

У київському метро замінять турнікети, які "б'ються"
Новини Києва: у метро замінять турнікети. Фото: Facebook.

2020-го на 15 станціях Київського метрополітену замість старих встановлять нові турнікети словенського виробництва.

Їх вирішили замінити через скарги пасажирів, передає департамент транспортної інфраструктури КМДА у Facebook.

Більшість турнікетів працюють на багатьох станціях ще з 1970-х . І люди нарікали, що вони регулярно "б'ють" навіть тих, хто заплатив за проїзд.

"Нові турнікети замовили у словенської компанії Riko за понад 100 млн грн. Такі моделі встановили на початку 2019-го на станції "Площа Льва Толстого", – йдеться у повідомленні.

Словенці мають поставити обладнання для станцій "Героїв Дніпра", "Оболонь", "Почайна", "Тараса Шевченка", "Контрактова площа", "Льва Толстого", "Либідська", "Кловська", "Палац спорту", "Дружби народів", "Видубичі", "Славутич", "Осокорки", "Позняки" та "Харківська".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 14 станцій за 2 роки: представили план для метро Києва

Нові турнікети прийматимуть оплату за допомогою банківських карток, а також смартфонів із NFC, карток оплати проїзду, картки киянина й паперових або електронних QR-квитків.

"Техвимоги не виконуються", "розтрати бюджетних мільярдів", хто власники Метробуду і хто скільки станцій відкрив для киян гаряче розбиралися на пресконференції в Інтерфаксі. Будівництво метро на Виноградар в Києві вже мінімум на рік відстає від договірного графіка. З 2,6 млрд грн, виділених на будівництво, витрачено 1,6 млрд, а робіт виконано на 2,5%. Про це сьогодні на пресконференції в "Інтерфакс-Україна" в Києві заявив Олег Токарев, глава наглядової ради ПАТ "Київметробуд".

Зараз ви читаєте новину «У київському метро замінять турнікети, які "б'ються"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі