понеділок, 28 січня 2008 17:25

У київському госпіталі виявили небезпечний вірус

У Центральному госпіталі МВС в Києві були зафіксовані випадки зараження пацієнтів вірусом синегнійної палички.

Виявили вірус 25 січня.

Медперсонал зазначив, що першим його носієм є генерал-полковник міліції у відставці Едуард Фере, що фігурує в двох резонансних розслідуваннях - вбивстві Георгія Гонгадзе і смерті В"ячеслава Чорновола, - і що знаходиться в госпіталі в несвідомому стані з 2003 року. В той самий час керівництво медустанови стверджує, що ситуація "безпечна".

Також представник медустанови зазначив, що "хвороба скрізь, де є відкриті рани, де є хірургічне втручання, але ніхто не оголошує ніякого карантину".

"Всі продовжують робити операції і заражають ще більше людей, - стверджував він. - Наприклад, в урології вже 11 людей".

Стало відомо, що перший випадок зараження був зареєстрований лабораторним шляхом у хворого, що переніс операцію за добу до здачі аналізів. За словами співробітника госпіталю, на сьогоднішній день вірусом синегнойної палички, який "може лікуватися роками", вже заражені пацієнти гінекологічного, хірургічного, травматологічного і урологічного відділень, а також хворі, що знаходяться в реанімації.

В той же час в СЕС Києва ніяких повідомлень про випадки зараження синегнойною паличкою не поступало.

Синегнойна паличка (Pseudomonas aeruginosa) є збудником захворювання сечовивідних шляхів, характеризується природною стійкістю до більшості сучасних антимікробних препаратів. Інфекція передається повітряно-краплинним шляхом, найчастіше через заражені предмети ужитку або руки медичного персоналу, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «У київському госпіталі виявили небезпечний вірус». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі