пʼятниця, 14 листопада 2008 10:47

У київських маршрутках знову піднімають ціни

Тарифне випробування гаманців киян на міцність продовжується — маршрутчики, незважаючи на те, що бензин помітно дешевшає, надумалися ще більше підняти ціни. Причому в неофіційних бесідах вони запевняють, що до таких кроків їх нібито підштовхує влада. Мовляв, через те, що деякі маршрути коштують дешевше за громадський транспорт, народ віддає перевагу швидшому і дешевшому варіанту проїзду, а тролейбуси-автобуси їздять напівпорожні і возять пенсіонерів і пільговиків. І ось тепер місто вимагає, щоб маршрутки піднімали ціни і не "перебивали бізнес".

Ціни на деякі "буси" упродовж декількох останніх днів виросли на третину, в салонах останніх висять оголошення про плани щодо підвищення цін. Ті маршрутки, проїзд у яких ще тиждень тому коштував 1,5—2 грн., підвищили тарифи до 2—2,5 грн., а маршрутки цінової категорії 2—2,5 грн. піднімаються до 2,5—2,75—3 грн. З останніх "плигнув" один з найдешевших столичних маршрутів — 442-а. "Прийшли на зупинку — а тут нові ціни! — обурюється житель Борщагівки Олексій Валентінов. — Скільки ж можна?!".

Самі перевізники говорять, цілком можливо, що через тиждень зросте ціна і на інших маршрутках. "Ми підняли ціну, тому що відновили пересувний склад, — говорить перевізник Микола Бацан, — крім того, по гривні ми не зможемо звітувати — немає талонів. Мінімум по 1,5 грн.! А нам звіти в податкову здавати і в банк". За його словами, незабаром підвищиться і другий маршрут — 442-д — з півтора до двох гривень. Підвищувати в місті будуть і довгі маршрути. Водій 242-го маршруту Олег розповів, що на фірмі ходять чутки про підвищення до 3,5 грн. (зараз 2,5), правда, на підприємстві в четвер про конкретику не говорили. "Підвищення буде, але поки неясно, наскільки", — заявили там. На запитання, на якій підставі вони підвищують ціни, говорять риторично — життя дорожчає. Деякі запевняють, що підвищуватимуть зарплату водіям, які нібито загрожують піти з маршруту.

У ГУ транспорту при київській міськадміністрації нам розповіли, що маршрутчикам не можуть забороняти як підвищувати ціни, так і знижувати, оскільки всі вони знаходяться на "вільному тарифі". На думку чиновників, маршрутчики просто прикриваються владою, мовляв, їм не подобається, що проїзд у міському транспорті коштує дорожче, ніж у них, повідомляє Сегодня

Зараз ви читаєте новину «У київських маршрутках знову піднімають ціни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі