середа, 25 березня 2020 21:50

У київських лікарнях готують віп-палати для чиновників

  У Києві для чиновників готують VIP-палати. Фото: Censor
У Києві для чиновників готують VIP-палати. Фото: Censor

У київських лікарнях для найвищих держчиновників готують вип-палати.

Так Департамент охорони здоров'я Київської міської держадміністрації розіслав медичним закладам міста наказ про особливі умови лікування "особливих пацієнтів". Про це написав політичний експерт, юрист-міжнародник Андрій Смолій в Facebook.

"Палати повинні мати зручні комунікації з операційним блоком, діагностичним та іншими відділеннями. Також передбачена наявність окремого резерву лікарських засобів та розгортання знову таки окремих сестринських цілодобових постів у вищевказаних палатах або ж біля них.

Спеціальні вимоги Департамент прописав і до професійного складу бригад медичної допомоги для VIP-пацієнтів. В них має бути по чотири людини – лікар, двоє фельдшерів і водій. Всі вони повинні мати досвід роботи в закладах екстреної медичної допомоги не менше 5 років", - пише Смолій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коронавірус в Україні: кількість хворих зросла до 136 осіб

В наказі визначено, що скористатися VIP-лікуванням зможуть "особи, щодо яких здійснюється державна охорона". Водночас державна охорона за законом надається цілому ряду посадових осіб, зокрема – президенту, прем'єр-міністру, генпрокурору, голові Конституційного суду, міністру закордонних справ тощо.

  Фото: Bihus
Фото: Bihus
  Фото: Bihus
Фото: Bihus

У разі необхідності та за рішенням головного санлікаря поліція забезпечить примусову госпіталізацію інфікованих новим коронавірусом COVID-19 громадян, які відмовлятимуться від лікування. Про це заявив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков і уточнив, що рішення про примусову госпіталізацію було ухвалене під час засідання комісії з надзвичайних ситуацій.

Зараз ви читаєте новину «У київських лікарнях готують віп-палати для чиновників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі