четвер, 31 січня 2008 13:10

У Києві затримано послушника, який пограбував Свято-Троїцький монастир

Українські правоохоронці затримали зловмисника, який вчинив крадіжку церковного майна і каси пожертвувань для онкохворих дітей зі Свято-Троіцького Іонівського монастиря на Печерську (Київ).

Злодієм виявився молодий послушник, який за два тижні до крадіжки представився біженцем з Естонії, що прийняв православ"я і нібито пране стати ченцем, повідомляє центр громадських зв"язків ГУМВС у Києві.

Користуючись довірою ченців, зловмисник виніс з монастирської крамнички церковну атрибутику майже на 30 тис. грн (курс Нацбанку – 5,05 грн/$1). "Суму пожертвувань для онкохворих дітей встановити не вдалося – ці гроші ніхто не рахував. Проте, передбачається, що в скриньці було близько 100 тис.грн", – зазначає міліція.

На даний час міліція встановила, що в Києві затриманий здійснив три крадіжки. "Проте, враховуючи особу "туриста", оперативники обґрунтовано вважають, що таких випадків може бути значно більше, і не тільки в Києві, а й по всій Україні", – інформують правоохоронці, повідомляє Интерфакс-Украина.

Зараз ви читаєте новину «У Києві затримано послушника, який пограбував Свято-Троїцький монастир». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі