вівторок, 10 червня 2008 17:11

У Києві з боєм затримано конвертаційний центр

Співробітники податкової міліції припинили у Києві діяльність злочинної групи, що діяла у банківсько-фінансовій сфері.

Як повідомили у прес-службі ДПА м.Києва, шахрайський синдикат спеціалізувався на "відмиванні брудних коштів". До складу злочинної групи входили колишні працівники правоохоронних органів, які мали досвід оперативної роботи, що дозволяло глибоко законспірувати свою діяльність і певний час не потрапляти у поле зору силовиків.

Для того, щоб ліквідувати усі складові злочинного центру, податківці були змушені провести широкомасштабні операції водночас на території Полтавської області та Криму. У головному офісі шахрайського синдикату зловмисники спричинили активний опір співробітникам податкової міліції.

Одночасно із затриманням було розпочато проведення 14 обшуків у тіньових офісах групи та житлових приміщеннях його учасників, де було вилучено майже 300 тис. грн. та близько 40 тис. дол. США. Крім того, було вилучено фінансово-господарську документацію, комп"ютерну техніку, печатки, реєстраційні, установчі документи, чекові книжки та системи "клієнт-банк" понад 100 підконтрольних шахраям підприємств. На рахунках фіктивних структур заблоковано майже 15 млн. грн. та попереджено спробу незаконного відшкодування з бюджету сум ПДВ на загальну суму понад 40 млн. грн.

Чотирьох основних учасників злочинної групи заарештовано, триває слідство, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «У Києві з боєм затримано конвертаційний центр». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі