понеділок, 22 вересня 2008 17:29

У Києві вирішують - підвищувати тариф на проїзд чи ні

Члени робочої групи з вивчення транспортної ситуації у Києві прийняли ряд рішень, які будуть винесені на розгляд депутатами Київради.

Як повідомили в прес-службі голови робочої групи, лідера фракції БЮТ у Київраді Олександра Зінченка, члени робочої групи одностайно проголосували за збереження для пасажирів при купівлі довгострокових проїзних квитків існуючого тарифу - 50 копійок. "Йдеться про те, що з 1 січня 2009 року всі ті, хто часто користується громадським транспортом Києва, зможуть купити річний проїзний квиток. У ньому і буде закладена вартість однієї поїздки в 50 копійок", - пояснив О. Зінченко.

За його словами, 2009 рік стане перехідним для розвитку транспорту Києва: "За ці 365 днів Київська міськдержадміністрація (КМДА) повинна ввести в дію транспортну картку киянина. Вона дозволить отримувати правдиві дані про час і відстань, які кожний пасажир насправді провів у метро або тролейбусі. І вже з 2010-го ми будемо платити виключно за фактично надані нам транспортні послуги".

Водночас робоча група дійшла висновку, що вартість разового проїзду в громадському транспорті доведеться підвищувати. Тариф повинен покривати експлуатаційні витрати транспортників, а бюджет дотувати оновлення рухомого складу і розвиток транспортної мережі, – вважають члени робочої групи. Відповідно до попередніх розрахунків управління цінової політики КМДА, вартість однієї поїздки може становити 2 гривні.

Також на своєму засіданні робоча група з вивчення ситуації з транспортом у Києві одностайно проголосувала за заборону приватизації комунальних підприємств "Київпасстранс" і "Київський метрополітен", зобов"язавши їх поліпшити якість транспортного обслуговування киян і гостей столиці за рахунок збільшення кількості рухомого складу, зменшення интервальності руху і т. п.

Усі рішення робочої групи з вивчення ситуації в транспортній сфері Києва будуть винесені для голосування депутатами Київської міської ради на спеціальну сесію 30 вересня. "Хочу нагадати, що це буде перша за останній час галузева сесія Київради", – зазначив голова робочої групи.

Нагадаємо, раніше мер Києва Леонід Черновецький говорив про необхідність диференціації вартості проїзду для киян і гостей столиці. "Економіка буде з"ясовувати, хто киянин, а хто не киянин. Я сьогодні за посадою повинен піклуватися про киян. Якщо мені буде надана можливість у Верховній Раді потурбуватися про всю Україну, я буду піклуватися про громадян всієї України... Кияни будуть платити стільки ж, скільки і платили", - зазначив він, додавши, що ті, хто кожен день користується громадським транспортом, будуть мати можливість придбавати річні проїзні. А ті, кому це невигідно, будуть платити за іншими тарифами, повідомляє ЛІГАБізнесІнформ

Зараз ви читаєте новину «У Києві вирішують - підвищувати тариф на проїзд чи ні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі