вівторок, 06 жовтня 2009 11:57

У Києві вимагають закрити дельфінарій

У Києві вимагають закрити дельфінарій

Представники Національного екологічного центру вимагають закрити київський дельфінарій, протестуючи проти утримання дельфінів у неволі.

"Дельфіни в неволі живуть всього 3-4 роки, відпрацьовуючи програму, і помирають. У морі вони можуть жити до 40 років, а в день пропливати в середньому по 160 км. В Україні відкрили близько 30 дельфінаріїв, але всі вони за сотні кілометрів від моря", - сказав заступник глави екологічного центру Олексій Василюк.

За словами екологів, уже майже два роки в Україні діє мораторій на вилов і експлуатацію дельфінів. У Чорному морі із шести мільйонів їх залишилося близько семи тисяч. Всі три види дельфінів занесено до Червоної книги. Ці тварини перебувають під охороною Бернської, Боннської і Вашингтонської конвенцій і ще десятків міжнародних документів. Тому легально придбати дельфінів за кордоном дуже складно.

Київські екологи вирішили звернутися до прокуратури з вимогою провести перевірку на факти контрабанди. Активісти надіслали свої вимоги до органів державної влади. Перш за все, активісти просять продовжити мораторій на вилов дельфінів - дія документа закінчується в наступному році, а також перевірити, звідки дельфіни і в яких умовах їх тримають.

Третьою вимогою є розробка умов для утримання дельфінів, а також закриття всіх дельфінаріїв у місцях, віддалених від моря.

Нагадаємо, що перший стаціонарний дельфінарій в Києві відкрився у вересні цього року. Дельфінарій розташувався на території Льодового стадіону по вулиці Глушкова, 9.

На відкритті дельфінарію київські екологи провели мітинг, протестуючи проти утримання дельфінів у неволі.

За матеріалом Корреспондент.net

Зараз ви читаєте новину «У Києві вимагають закрити дельфінарій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі