понеділок, 22 вересня 2008 17:08

У Києві викрили підпільне виробництво метадону

Службою безпеки України проведено багатоходову спеціальну операцію, в ході якої виявлено та ліквідовано розгалужену злочинну організацію, що діяла на території м.Києва і Вінницької області та спеціалізувалась на виробництві й збуті метадону.

Як повідомили у прес-центрі СБУ, знешкоджено високотехнологічну лабораторію з незаконного виробництва цього наркотику.

16 вересня співробітниками СБУ затримано організатора злочинного угруповання - мешканця Вінницької області, який, використовуючи виробничі потужності одного з підприємств Києва, в лабораторних умовах налагодив виробництво метадону, а також його подальший збут через співучасників на Вінниччині. До складу злочинної групи з трьох осіб було залучено висококваліфікованого хіміка, який розробив технологію виробництва метадону та здійснював його синтез.

Під час спецоперації співробітниками Служби безпеки з незаконного обігу вилучено близько 2 кг метадону (його вартість на "чорному ринку" перевищує 2,25 млн. грн.) та велику кількість прекурсорів і хімічного приладдя для синтезу наркотичного засобу, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «У Києві викрили підпільне виробництво метадону». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі