понеділок, 11 лютого 2008 11:27

У Києві викрадачі на джипі впали у Дніпро (ФОТО)

Учора вночі біля моста на Рибальський півострів зловмисники, за якими гналася ДАІ, втопили джип "Тойота Ленд Крузер". Втім, завдяки даїшникам самі вони не потонули. Про це розповіли в прес-службі ДАІ Києва.

"У нашу сторону мчався автомобіль з вимкненими фарами, та ще і на великій швидкості", — розповів інспектор ДПС Олександр Пономаренко.

Почалося переслідування. На вул. Верхній Вал машина порушників повернула до Дніпра. "Він "топив" 150-160 км/год, і, мабуть, погано знав місто - летів прямо в річку! Лише в останню мить "дав управо", щоб не врізатися в плавучий кран", — розповідали охоронці будівлі, мимо якої промчав джип. А на бетонних плитах, що спускаються до води, навіть немає слідів гальмування, тільки подряпина від кузова.

"На даху плаваючої машини, як птахи, сиділи троє, один навіть не сидів, а лежав, вчепившись в кузов. Розбили вікно з боку водія, і вибралися вгору. І коли б не ми, вони б не врятувалися, там обрив близько метра бетону, самому не забратися", — розповідав Пономаренко. Даїшники познімали з себе портупеї і витягнули лихачів, від яких неабияк тхнуло спиртним. А через декілька хвилин "Титанік" пішов під воду, і ще якийсь час на дні горіло світло в салоні авто.

Правоохоронці, які працювали на місці НП, розповіли, що машину нібито вкрали двоє приятелів і охоронець стоянки, на якій паркувалося авто. Водій "Тойоти", начебто, вже декілька років залишав своє авто на майданчику у однієї з приватних фірм. Навіть залишав свої ключі охоронцю, щоб той відганяв авто, якщо воно заважатиме проїзду.

Спроби підняти машину не увінчалися успіхом. Плавучий кран, в який врізалася "Тойота", розвернули на 90 градусів. Водолаз зачепив його крюки за ремені безпеки авто (завести трос під днище було неможливо через мулисте дно). Машину підняли з води. Але вона, з неприємним тріском, зірвалася назад в річку — кріплення трохи не вирвало "з м"ясом". Авто якийсь час повисіло над Дніпром (частина кузова залишилася у воді), а потім його вирішили повернути на дно, побоюючись, що може звалитися на бетонний берег, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «У Києві викрадачі на джипі впали у Дніпро (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі