субота, 21 лютого 2015 13:43

У Києві відкрили виставку "Доказів агресії Росії в Україні" - фоторепортаж
33

Фото: Тарас Подолян

21 лютого на Михайлівській площі відкрили виставку доказів російської військової агресії в Україні.

Серед експонатів російський "Град", захоплений влітку у Добропіллі Донецької області з пізнавальними знаками 18 мотострілецької бригади 58-ї армії Південного військового округу ЗС РФ (Чеченська республіка) і БТР-80, які не перебувають на обліку ЗСУ. Реактивні піхотні вогнемети "Джміль", яких теж нема в українській армії, танк Т-64, БДМ-2.

Три безпілотні літальні апарати підбиті біля Щастя, Дзержинська та на кордоні з Росією в Харківській області. Всі три апарати не перебувають на обліку в ЗСУ. Так само і фрагменти реактивного боєприпаси "Смерч", випущеного 10 лютого по житлових кварталах Краматорська. Документи полонених російських військових, а також газети "Новоросія".

Відкривали виставку секретар РНБО Олександр Турчинов, міністр оборони Степан Полторак, міністр МВС Аресен Аваков та голова СБУ Валентин Наливайченко.

"Ця зброя демонструється, як речові докази військової агресії і злочинів проти людяності, - заявив Валентин Наливайченко. – Саме з цієї зброї вбивали українських громадян. Вся вона захоплена на сході і зараз є в рамках кримінального впровадження як речові докази. Захоплені в полон російські військові і найманці теж проходять по цій кримінальній справі щодо злочинів проти людяності".

На виставці були посли Нідерландів, Швеції, Канади. Російських дипломатів не запросили. Офіційні міжнародні делегації, які прибудуть в Україну на річницю Революції Гідності, відвідають виставку в неділю з президентом Петром Порошенком.

Експозиція працюватиме з 10.00 до 22.00 (до 28 лютого).

Зараз ви читаєте новину «У Києві відкрили виставку "Доказів агресії Росії в Україні" - фоторепортаж». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі