пʼятниця, 27 червня 2008 12:16

У Києві відбудеться Світовий конгрес українців

У Києві з 20 по 22 серпня буде проведено ІХ Світовий конгрес українців.

Про це повідомили у прес-службі Київської міської державної адміністрації, яка, зокрема, надає допомогу в організації цього заходу в столиці України.

КМДА інформує, що відбулася зустріч заступника голови КМДА Сергія Рудика з першим віце-президентом Світового конгресу українців, головою Світової федерації українських жіночих організацій Марією Шкамбара.

Згідно з досягнутими домовленостями, столична міськдержадміністрація допоможе Світовому конгресу українців в організації та проведенні жалобної ходи делегатів та учасників Конгресу від Українського дому до пам"ятного знаку у зв"язку з трагічними подіями Голодомору 1932-33 років на Михайлівській площі, та панахиди в пам"ять про жертви Голодомору. Очікується, що в ході та панахиді візьмуть участь близько 350 делегатів Конгресу та до 2 тис. киян.

Також розглядається можливість проведення прийому у КМДА на честь учасників заходу та зустрічі Київського міського голови з керівництвом Конгресу, національних делегацій, представниками столиць іноземних держав та вихідцями з м. Києва.

Світовий конгрес українців було засновано у 1967 році під назвою Світовий конгрес вільних українців (СКВУ). Це - одна із наймасовіших громадсько-політичних організацій закордонних українців, яка об"єднує та скеровує діяльність їх численних громадських організацій. З 1992 року організація має назву Світовий конгрес українців (СКУ).

Періодичність скликання Конгресів - раз на п"ять років, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «У Києві відбудеться Світовий конгрес українців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі