середа, 26 березня 2008 09:45

У Києві стартувала передвиборча кампанія

У  Києві стартувала передвиборча кампанія
У Києві сьогодні офіційно стартує кампанія з дочасних виборів мера і депутатів міськради. Головними її проблемами стануть стислі терміни проведення та недосконалі списки виборців, прогнозують в Комітеті виборців України.

Речник КВУ Олександр Черненко очікує досить напружену боротьбу за Київ, у якій буде і застосування адмінресурсу, і підкуп виборців, причому – з боку всіх політичних сил. Проте, на його думку, ці вибори будуть не складнішими за всі попередні.

"Кампанія обіцяє бути доволі проблематичною з точки зору і організації, і дотримання учасниками виборів законодавства", каже Черненко.

Шанси обрання випадкової людини мером Києва суттєво зменшаться у тому разі, якщо до виборчого законодавства буде внесено зміни про вибори у два тури, відзначає речник КВУ.

"На хвилі якогось піару або на хвилі загальної апатії виборців можуть прийти випадкові люди. Двотурова система, в принципі, зменшує такий ризик дуже суттєво".

Черненко прогнозує, що на посаду столичного міського голови в будь-якому разі претендуватиме кілька кандидатів від демократичних сил, а це розпорошуватиме електорат, налаштований проти Черновецького, повідомляє Німецька хвиля.

Зараз ви читаєте новину «У Києві стартувала передвиборча кампанія». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі