пʼятниця, 11 квітня 2008 15:14

У Києві розшукують ексгібіціоніста, який налякав цілий будинок

Київська міліція розшукує ексгібіціоніста, який спочатку займався самозадоволенням в під"їзді однієї з багатоповерхівок на вулиці Макіївській (на Оболоні), а потім спробував проникнути в одну з квартир.

За словами очевидців, на вигляд збоченцю 20-25 років, середньої статури, волосся русяве. Був одягнений в сіру куртку і чорні штани.

"Десь між сходовою кліткою стояв. Тут в сусідній квартирі дівчата знімають квартиру, і він нібито ломився до них, дзвонив. У мене якраз дружина поверталася додому. Він тут стояв між першим і другим поверхами. Він стояв і займався своїми справами. Вона не надала цьому значення", - розповів журналістам один з жителів під"їзду.

Люди викликали міліцію, проте, не чекаючи на приїзд оперативників, хлопець втік.

Коментуючи ситуацію, помічник начальника Оболонського РУВД в Києві Вікторія Білозерцева відзначила, що такі події трапляються у всіх районах міста.

"Вони бувають і в парках. Зараз тепло, і може, щось відбувається в природі. Їх виповзає, як черв"яків після дощу. Такі люди психічно нездорові. Однозначно, вони отримують задоволення тільки від такого контакту з протилежною статтю", - сказав вона.

За словами міліціонерів, такі збоченці зазвичай полохливі. Проте можуть завдати великої шкоди дитячій психіці. Психолог Яна Сушицька радить при зустрічі з ексгібіціоністом не звертати на нього уваги і пройти повз нього.

"Просто не звертайте уваги, йдіть туди, куди ви йшли. Якщо він на шляху - треба розвернутися і піти. Бажано швидко", - пояснює вона.

На думку психологів, така людина не обов"язково ненормальна. "Просто недавно там у нього сталася якась травма. Або ж у нього ніколи не було сексуального контакту з дівчиною. На цьому ґрунті можуть розвинутися будь-які фобії", - наводить приклад Сушицька.

За законом, якщо ексгибіціоністські дії здійснюються у присутності неповнолітнього, вони кваліфікуються як "розпусні дії". В інших випадках вони можуть кваліфікуватися як хуліганство, повідомляє NEWSru.ua.

Зараз ви читаєте новину «У Києві розшукують ексгібіціоніста, який налякав цілий будинок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі