пʼятниця, 29 лютого 2008 18:44

У Києві розробили нове підвищення тарифів

Головне управління цінової політики Київської міської державної адміністрації (КГГА) пропонує підвищити тарифи на житлово-комунальні послуги і упровадити нову систему їх розрахунку.

Про це в п"ятницю журналістам сказав начальник Главкерування Василь Яструбінський.

Яструбінський підкреслив, що Головне управління розробило нові тарифи на житлово-комунальні послуги, які не тільки відрізняються від тих, що діють за розміром, але і передбачають більшу кількість послуг для мешканців.

Оскільки розроблені нові тарифи декілька що вище діють, Головне управління запропонувало свій підхід до їх впровадження.

Яструбінський відзначив, що законодавство передбачає норму житла 20 метрів на одну людину, плюс ще 10 метрів на всю сім"ю.

"Ми запропонували в межах цих норм залишити тарифи, що діяли, а нові, які розраховані, вже вводити на площу, що перевищує вказані цифри", - підкреслив він.

За словами Яструбінського, допомога з державного бюджету надаватиметься на тарифи, що діють в межах норми.

Крім того, сюди ж відносяться і соціально незахищені групи населення, тобто ті, у яких невеликі квартири. Всі багаті люди, за словами начальника Главуправління, платитимуть значно більше.

Яструбінський також підкреслив, що по такій же схемі буде запропоновано розраховуватися за опалювання. Він відзначив, що всі розроблені матеріали вже подані в КГГА і Київраду, але поки що ні депутати, ні чиновники цю систему детально не розглядали, повідомляє Українська Правда.

Зараз ви читаєте новину «У Києві розробили нове підвищення тарифів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі