понеділок, 02 квітня 2007 16:23

У Києві пройде міжнародний фестиваль документального кіно

Третій міжнародний фестиваль документального кіно "Контакт" імені Лариси Роднянської пройде в Києві з 14 по 20 квітня.

Як повідомив креативний директор фестивалю Андрій Халпахчи на прес-конференції в понеділок, 2 квітня, в Києві, в рамках фестивалю пройдуть два конкурси – національний і міжнародний. Їх оцінюватиме окреме журі в чотирьох категоріях: короткометражні фільми національного конкурсу, повнометражні фільми національного конкурсу, а також короткометражні і повнометражні фільми міжнародного конкурсу.

Урочисте відкриття "Контакту" відбудеться 14 квітня о 17.30 у конгрес-холі "Президент-отеля". Фестиваль почнуть показом стрічки Яна Хинріка Древса і Рене Гардера "Містер Пилипенко та його субмарина", на якому будуть присутні автори фільму та виконавець ролі головного героя картини.

У програмі національного конкурсу буде показано 3 повнометражних фільми: "Дисиденти" (Олександр Фролов), "Тибет нелегал" (Слава Попов) і "Кириловський гай" (Дмитро Захаревич). У програмі короткометражних фільмів національного конкурсу відбудеться показ 14 фільмів.

Крім того, 14 іноземних фільму будуть представлені в програмі повнометражних фільмів і 18 – у програмі короткометражних.

У позаконкурсній програмі будуть показані більше 30 фільмів, серед яких друга і третя частина фільму Єжи Гофмана Ukraine, фільм Олександра Рехвіашвілі "Останні", фільм Джеймса Лонглі Iraq in fragments, фільм Джеса Бенстока The Holocaust tourist, ретроспектива 5 фільмів Алена Рене, присвячених мистецтву, і 5 документальних фільмів Пола Вотсона.

Частково конкурсну програму буде повторено у вечірньому показі в кінотеатрі "Київ". Низка особливих фільмів фестивалю та частина позаконкурсних показів проходитимуть у кінотеатрі "Жовтень", пише Интерфакс.


Зараз ви читаєте новину «У Києві пройде міжнародний фестиваль документального кіно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі