четвер, 20 березня 2008 18:36

У Києві проходить виставка знімків бомжів і алкоголіків (ФОТО)
9

У столичній "Я Галереї" на вул. Волоській, київський фотограф Олександр Чекменьов, 38 років, на персональній виставці "Вуличні портрети" представив 50 своїх кольорових фоторобіт. Всі вони періоду 1994-1997 року. На них зображені алкоголіки, бомжі, безпритульні діти.

- Кожен бродяга - це ціла окрема історія. Ці люди не такі як всі. Мені цікаво дізнаватися, чому він став таким. До того ж, в ті часи такого не знімав ніхто, - розповідає Чекменьов, озираючись на свої роботи.

Фотографії, представлені на виставці, зроблені у Луганську. Це рідне місто фотографа. Але вже 10 років Олександр живе в Києві, працює фотокореспондентом.


На запитання, чи герої фотографій не перешкоджали зйомці, відповів, що агресії не було і навпаки усі намагалися посміхнутися.

- Тільки одного разу зняв п"яного, в якого була ширінка на штанях розстебнута. Він виявився пожежником, належав до органів МВС. Міліціонери забрали мене до відділка. Розповіли, що він щотижня напивається, а вони його додому возять. Не хотіли, щоб розголосу набуло. Почали випитувати, навіщо мені ті фотографії.

  Як я не намагався пояснити, що фотографую для себе, не вірили. Хотіли плівку засвітити. Через годину прийшли інші міліціонери. Один, коли дізнався, що я в газеті працюю, почав просити, щоб я допоміг його вірші опублікувати. Я кажу, поясни своїм колегам, що ти їх для себе пишеш, і я тобі допоможу. Він мене й відмазав, - розказав фотограф.

Біля входу до галереї висить фото: п"яна жінка спить у смітниковому баку біля кіоску. На іншому - двоє дітей сплять у телефонній будці, ще одноокий хлопчик років 7 у розірваній футболці із цигаркою, поряд висить фотографія з алкоголіком, який продає овочі на сходах до крамниці.


Олександр Чекменьов мав персональні виставки в Польщі, Швейцарії, Словаччині.

Виставка триватиме до 31 березня.

Фото надані арт-центром "Я Галерея"

"Газета по-українськи"

Зараз ви читаєте новину «У Києві проходить виставка знімків бомжів і алкоголіків (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі