пʼятниця, 27 листопада 2015 14:21

У Києві покажуть сімейні портрети українців зі змішаним корінням

У Києві покажуть сімейні портрети українців зі змішаним корінням
Родина Кімів. Фото: Кріс Кулаковська

3 грудня в столиці відкриється виставка "Помішані" - етнічний документально-художній проект про людей із багатонаціональним родовідом.

Два роки тому фотограф і кореспондент Христина Кулаковська почала відбирати героїв, записувати їхні історії та фотографувати на портрет. Серед них сім'я режисерів Мави та Артема Кімів з українським, російським та корейським корінням, трубач Денніс Аду африканського походження, дизайнерка одягу Аннет Амеган, в якій тече українська, російська, французька та африканська кров, рок-музикант Анис Еттаеб україно-арабського походження. Усього буде представлено 60 етносів.

- "Помішані" - це сімейні історії українців зі змішаним корінням. Цим проектом я хотіла змусити людей згадати про своє походження, полюбити власну культуру. Також - закликати українців толерантно ставитися до інших етнічних груп, - розповідає організаторка проекту Кріс Кулаковська. Має українську, осетинську та польську кров.

Фотовиставку розмістять у столичному торгівельному центрі "Гулівер". Триватиме два місяці.

Зараз ви читаєте новину «У Києві покажуть сімейні портрети українців зі змішаним корінням». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі