пʼятниця, 24 жовтня 2008 17:00

У Києві починається місячник добровільної здачі зброї

У період з 1 по 30 листопада у Києві проводитиметься місячник добровільного здавання зброї, боєприпасів, вибухових речовин і пристроїв.

Як повідомляє Департамент зв"язків із громадськістю і міжнародної діяльності МВС України, у громадян, що незаконно володіють мисливською нарізною і гладкоствольною зброєю, є можливість у цей період зареєструвати його в передбаченому законом порядку. Для цього необхідно звернутися до відділу дозвільної системи органів внутрішніх справ за місцем проживання.

У Департаменті нагадують, що відповідно до ст. 263 Кримінального кодексу України, "Незаконне поводження із зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами" передбачається кримінальна відповідальність. Частина 1 цієї статті - носіння, зберігання, купівля, виготовлення, ремонт, передача або збут вогнепальної зброї (крім гладкоствольної мисливської), бойових запасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу - передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від двох до п"яти років. Частина 2 - носіння, виготовлення, ремонт або збут кинджалів, фінських ножів, кастетів або іншої холодної зброї без передбаченого законом дозволу - карається штрафом до 50 неоподатковуваних мінімумів прибутків громадян або обмеженням волі строком від двох до п"яти років, або позбавленням волі на строком до трьох років.

Також у Департаменті зазначають, що керуючись ч.3 ст. 263 Кримінального кодексу України, особа, яка вчинила злочин, передбачений ч.1 або ч.2 цієї статті, у разі добровільного здавання органам влади зброї, бойових запасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв, звільняється від кримінальної відповідальності.

Жителів Подільського району столиці за додатковою інформацією просять звертатися до Подільського РУ ДУМВС України в м. Києві (вул. Хорива, 20), або дзвонити за номерами 460-53-27, 460-60-68, повідомляє ЛIГАБiзнесIнформ

Зараз ви читаєте новину «У Києві починається місячник добровільної здачі зброї». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі