пʼятниця, 02 листопада 2007 18:18

У Києві планується побудувати дві нові трамвайні лінії в 2008-2009 г

Київська міськадміністрація має намір побудувати в 2008-2009 рр. дві нові трамвайні лінії. Про це повідомив генеральний директор комунального підприємства "Київпастранс" Микола Ламбуцький.

За його словами, одна з цих ліній пролягатиме від станції метро "Позняки" по проспекту Григоренка до вул Гмирі. Орієнтовна вартість будівництва даної лінії складає близько 20 млн грн. Друга лінія з"єднає вул Семиренко з Відрадним проспектом. Вартість будівництва цієї лінії складе близько 50 млн грн.

Разом з тим, за словами Ламбуцького, щоб побудувати другу лінію, необхідно модернізувати два залізничні мости. Введення в експлуатацію цієї лінії завершить створення правобережної трамвайної мережі швидкісного руху і дозволить жителям Микільської і Південної Борщагівки безперешкодно добиратися до центру міста і станцій метро "Лук"янівська", "Берестейська".

Крім того, Київська міськадміністрація має намір реконструювати існуючі трамвайні колії. Зокрема, це стосується трамвайних ліній, які проходять по вулицях Глибочицька, Димитрівська і Фрунзе. Реконструкція буде здійснена в 2009-2010, повідомляє ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА.

Зараз ви читаєте новину «У Києві планується побудувати дві нові трамвайні лінії в 2008-2009 г». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі