четвер, 22 жовтня 2009 12:39

У Києві під Дніпром прориють 7-кілометровий тунель

У Києві під Дніпром прориють 7-кілометровий тунель

Днями кращі світові уми почали складати проект для "українського чуда" XXI століття - тунелю під Дніпром у Києві.

Про заявив генеральний директор комунальної корпорації "Київавтодор" Георгій Глинський.

За його словами, ідеєю всерйоз зацікавився Європейський банк.

"Щоб робота просувалася швидше, Києву виділили безоплатний гранд на суму 215 тисяч доларів. Ми відразу провели тендер і вибрали компанію, що займеться розробкою попередніх креслень. У ній працюють відомі французькі фахівці, і вони вже приступили до роботи", - сказав Глинський.

Презентацію проекту планують провести навесні 2010 року.

Іноземні зодчі пропонують прорити під Дніпром прохід завдовжки 7 км. За задумом архітекторів, автомобілі заїжджатимуть під землю на Броварському шосе, а виїжджати на поверхню у районі бульвару Тараса Шевченка.

Такий тунель за годину зможе пропустити 6 тисяч авто.

За інформацією "Київавтодор", збудувати таке чудо реально менше ніж за 4 роки, але для цього треба 3 мільярди гривень. У зв"язку з тим, що сума є "не підйомною" для міського бюджету, то планують залучати гроші інвесторів під державні гарантії.

Оскільки проїзд тунелем хочуть зробити платним, то інвестори зможуть потроху повернути свої витрати.

"Говорити про дату запуску підземного проїзду поки зарано. Роки два триватиме лише проектування. Якщо все піде нормально, до 2016 року зуміємо відкрити цей об"єкт", - сказав Глинський.

Як відомо, раніше про наміри столичної влади створити тунель під Дніпром заявляв перший заступник мера Анатолій Голубченко.

За матеріалом "Комсомольская правда" в Украине"
Зараз ви читаєте новину «У Києві під Дніпром прориють 7-кілометровий тунель». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі