понеділок, 27 жовтня 2008 14:05

У Києві мало не знесли унікальну пам"ятку архітектури

Прокуратурою столиці опротестовано рішення Шевченківської районної в місті Києві ради від 29 червня 2006 року про надання дозволу на знос житлового будинку на вул. Златовустівській, 53.

Як повідомили у прес-службі прокуратури Києва, під час перевірки встановлено, що Головним управлінням охорони культурної спадщини Київської міськдержадміністрації (КМДА) в 2005 році цю будівлю взято на облік, як щойно виявлену пам"ятку архітектури і монументального мистецтва. Побудована вона в 1912 році в стилі модерн. В інтер"єрах житлових приміщень знаходяться художньо прикрашені керамічним кахлем старовинні печі і каміни.

Згідно з Законом України "Про охорону культурної спадщини" пам"ятки, їхні частини, пов"язане з ними рухоме і нерухоме майно зносити, змінювати, переміщувати (переносити) на інші місця заборонено без дозволу Головного управління охорони культурної спадщини КМДА. Такий дозвіл на знесення житлового будинку управління не надавало.

Шевченківською райрадою 2 жовтня 2008 року протест прокуратури задоволено, а рішення про знесення будинку скасовано, повідомляє ЛIГАБiзнесIнформ

Зараз ви читаєте новину «У Києві мало не знесли унікальну пам"ятку архітектури». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі