пʼятниця, 06 листопада 2009 08:06

У Києві лише одна людина померла від "свинячого" грипу

У Києві лише одна людина померла від "свинячого" грипу

Голова постійної комісії Київради з питань охорони здоров"я та соціального захисту Алла Шлапак розповіла, що у столиці є лише один випадок захворювання на "свинячий" грип, який підтверджений лабораторно.

Про це вона повідомила у четвер ввечері в ефірі "5 каналу", таким чином заперечивши інформацію заступника начальника Головного управління охорони здоров"я КМДА Володимира Загороднього про двох померлих від грипу A/H1N1.

"Ми отримали інформацію по другому випадку, який пов"язаний з 1-місячною дитиною. Це не грип A/H1N1, а звичайне ГРВІ, просто батьки невчасно звернулись до лікарів. Ми маємо лише один офіційно зареєстрований і підтверджений випадок", - зазначила Шлапак.

Говорячи про підозру на "свинячий" грип у ще трьох людей у Києві, вона відмітила, що очікуються лабораторні підтвердження. Їхні результати будуть у п"ятницю або суботу.

"Що стосується ГРВІ і епідемії грипу в цілому, то в Києві за останні дві доби ситуація стабілізувалася, немає приросту захворюваності. Зменшилась на 30% кількість викликів "швидкої допомоги", і госпіталізація також зменшилась", - наголосила Шлапак.

Вона підкреслила, що лікарні добре забезпечені медичними препаратами, отримано всі дози "Таміфлю" від Державного резерву і лікарів вистачає.

"Епідемія не наростає, але все ж на сьогодні є близько 12 тисяч хворих. За останню добу є зростання хворих серед дітей. Канікули у школах через карантин триватимуть повних три тижні", - додала голова комісії з питань охорони здоров"я.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «У Києві лише одна людина померла від "свинячого" грипу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі