Ексклюзиви
вівторок, 18 листопада 2008 08:36

У Києві існують будинки-загадки

У столиці, виявляється, є будинки-кросворди, для відвідин яких потрібна неабияка кмітливість. Нумерація жител у них - алогічна: після 43 квартири йде 62, а перший під"їзд стоїть між 2 і 3, передає телеканал "Київ". Наприклад, в будинку на Кловському спуску до перепланування, номери квартир розміщувалися в правильному порядку. Плутанина виникла, коли на початку 60-х на тих, що п"яти поверхах добудували ще 2.

Нумерацію квартир в добудові продовжили. Тому остання, 77, опинилася в першому під"їзді. Так в будинку між п"ятим і шостим поверхом одного під"їзду не вистачає декількох десятків квартир.

А ось споруда на Киквідзе, 30 визначна ще і нетрадиційним розташуванням вказівок під"їздів. Наприклад, табличка з номером 1 в ній висить на під"їзді, який розташований посередині, - між другим і третім. А перших двох квартир в будинку взагалі не існує. Замість них на першому поверсі середнього під"їзду - приміщення з цифрою 3. Жителі заселялися в будівлю ще з непронумерованими квартирами.

"Там нічого не було написано, коли ми вселялися, а потім вже, коли будинок перейшов в домоуправління, і ось вони прийшли, ось це ось понаписували, зробили ось це, ось це, понабивали і все", - розповіла мешканка будинку Анна Клочкова.

Щоб не сплутати приміщення, кияни радять тепер гостям дивитися на вказівки під"їздів. Хоча останні з"явилися тут зовсім недавно. Правда, швидку і аварійні служби жителі будинку зустрічають у дворі. Гості ж спочатку намагаються розібратися в лабіринті самі.

Розібратися і перенумерувати всі квартири до ладу тепер дуже складно, говорять жителі. Аж надто велика метушня з паперами. Адже міняти доведеться не тільки право власності на житло, але і паспорти, і решту документів, повідомляє Комсомольська правда в Україні.

Зараз ви читаєте новину «У Києві існують будинки-загадки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути