пʼятниця, 27 червня 2008 12:29

У Києві горіла будівля Національної телекомпанії

В ніч на п"ятницю, 27 червня, сталася пожежа в 24-поверховій будівлі Національної телекомпанії України по вулиці Мельникова, 42.

Датчик пожежної сигналізації спрацював в одній з кімнат на чотирнадцятому поверсі о 02:20, повідомляє ГУ МНС в місті Києві. Після перевірки було встановлено, що на поверсі відчувається запах диму. Через п"ять хвилин пожежники потрапили до приміщення і за допомогою вогнегасника ліквідовували загоряння.

За попередніми висновками фахівців, призвести до пожежі могло коротке замикання електропроводки в кімнаті.

Головне управління МНС в Києві зазначає, що вони неодноразово звертали увагу керівництва НТКУ на незадовільний пожежний стан будівлі. "Взагалі, об"єкт до сьогодні не прийнятий в експлуатацію", - йдеться в повідомленні.

Крім того МНС нагадує, що з початку цього року пожежна частина при будівлі (сформована спеціально в 1992 році, зважаючи на особливості конструкції) не отримує від об"єкту коштів на своє утримання. Мінімальну зарплату 36 пожежником виділяє управління міністерства зі свого резервного фонду.

24 поверхи, площа забудови 87 500 квадратних метрів, є унікальним культурно-політичним центром України. Тут розташований апаратно-студійний комплекс телебачення з багатосвітловим вестибюлем, кіноконцертний зал на 450 посадочних місць, 8 телевізійних студій, 14 залів для репетицій, 17 відео-апаратних комплексів, 4 зали для кіноперегляду. У підвальному приміщенні розташовано 4 зали кондиціонерів, зал холодильних машин, вентиляційні і технічні приміщення, насосна. В робочий час у будівлі перебувають близько 2,5 тисяч людей, повідомляє Newsru.ua.

Зараз ви читаєте новину «У Києві горіла будівля Національної телекомпанії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі