вівторок, 05 лютого 2008 10:26

У Києві четверо учнів ПТУ побили громадянина Гани

За підозрою у побитті громадянина Гани співробітники міліції затримали у Солом"янському районі міста Києві чотирьох студентів ПТУ.

Потерпілий, 42-річний громадянин Республіки Гана, звернувся до правоохоронних органів у січні цього року, повідомляє прес-служба МВС. Як виявилося, на вулиці невідомі побили його та відібрали портфель, у якому знаходилися мобільний телефон та особисті документи.

Зауважимо, що подібні злочини в Україні, на жаль, часто трапляються з расистських мотивів. Проте правоохоронні органи переважно класифікують їх як "хуліганство". Міжнародні та правозахисні організації називають ксенофобію та расизм проблемами, які вже вкорінились в Україні.

Один з останніх випадків: 28 січня стало відомо, що в Києві від ножових поранень помер громадянин Конго.

За даними керівника центру у зв"язках з громадськістю МВС України в Києві Володимира Поліщука, 27 січня близько 18:00 до районного відділення міліції надійшло повідомлення, що на одній з вулиць столиці виявлено іноземця з ножовим пораненням.

Поліщук пояснив: "Туди виїхала слідчо-оперативна група - знайшли громадянина Конго, 1989 року народження. На його тілі були виявлені пошкодження - понад 10 ножових поранень в області голови, шиї, грудної клітки і спини, - повідомив керівник ЦГЗ. - Під час надання медичної допомоги лікарями дитячої поліклініки він помер", повідомляє NEWSru.ua.

Зараз ви читаєте новину «У Києві четверо учнів ПТУ побили громадянина Гани». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі