понеділок, 23 лютого 2009 12:06

У Києві братимуть гроші з таксистів за стоянку

У Києві братимуть гроші з таксистів за стоянку

Київська міська державна адміністрація вирішила ввести плату за стоянку таксі на обладнаних для цього майданчиках на території міста.

Про це сказано в розпорядженні Київміськадміністрації.

Зокрема, адміністрація доручила Головному управлінню транспорту розробити і погодити з Головним управлінням цінової політики тарифи за користування стоянками таксі на території міста з урахуванням пріоритетності зон і витрат на утримання стоянок.

У зв"язку з цим управління транспорту має також визначити нормативну кількість автомобілів таксі і стоянок для них.

Після цього управління має визначити місця стоянок, розробити вимоги щодо їх обладнання, визначити порядок надання перевізникам стоянок, правила їх використання і форму договору про їх використання.

У свою чергу комунальне підприємство "Київтранспарксервіс" має забезпечити надання місць під організацію стоянок таксі відповідно до переліку управління транспорту.

Крім того, іншим своїм розпорядженням адміністрація вирішила створити робочу групу для вивчення діяльності таксі в Києві.

Групу з 8 чоловік очолив перший заступник голови міськадміністрації Євген Червоненко.

Робоча група має розробити і надати мерові Києва план заходів для реалізації програми "Муніципальне таксі в Києві".

Як повідомлялося, у липні 2005 року Київміськадміністрація заявила про бажання створити комунальну службу таксі.

У грудні 2002 Київрада упорядкувала перевезення пасажирів і їхнього багажу в таксі, прийнявши рішення "Про встановлення правил надання послуг з перевезення пасажирів і їхнього багажу на таксі в місті Києві".

За матеріалом Українські Новини

Зараз ви читаєте новину «У Києві братимуть гроші з таксистів за стоянку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі