пʼятниця, 20 серпня 2010 13:01

У Києва за 9 років вкрали більше 700 га лісів

У Києва за 9 років вкрали більше 700 га лісів
Прокурор Києва Юрій Ударцов у своєму інтерв'ю заявив, що не дивлячись на розпорядження Кабінету міністрів про призупинення виділення землі лісового фонду, Київрада не припиняв здійснювати виділення землі.

У результаті, за дев'ять років столиця втратила понад 700 га земель лісового фонду.

"Незважаючи на розпорядження Кабінету міністрів від 2008 року про припинення виділення землі лісового фонду, Київрада займалася таким виділенням", - розповів столичний прокурор.

За його словами, приміром, рішенням київської влади 32-м громадянам були виділені ділянки за рахунок лісових земель Дарницького лісопаркового господарства.

"Прокуратура опротестувала це рішення", - підкреслив прокурор столиці.

"У цілому ж ми підрахували, що протягом останніх дев'яти років столиця втратила понад 700 га земель лісового фонду", - зазначив Ударцов.

Відповідаючи на питання про те, чи реально покарати винних у таких діяннях, столичний прокурор сказав: "Справа в тому, що Київрада - це колегіальний орган, і залучити його до відповідальності неможливо. Якщо наші протести на незаконні рішення Київрада відхиляє, ми звертаємося до суду . Однак не завжди суди підтримують нашу сторону: протягом 2009-2010 років у сфері земельних відносин прокуратура пред'явила 248 позовів, з них на наразі задоволені 123 справи ".

Сьогодні, 20 серпня, прокурор Києва Юрій Ударцов заявив про виявлення нових фактів виділення столичної землі на "підставних осіб".

Нагадаємо також про наміри Київради перетворити прилеглі до міста лісу в так звані буферні парки.

Інтерфакс-Україна

Зараз ви читаєте новину «У Києва за 9 років вкрали більше 700 га лісів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі