четвер, 26 березня 2020 15:42

У Китаї з'ясували, хто був першим інфікованим COVID-19

У Китаї з'ясували, хто був першим інфікованим COVID-19
За даними газети The South China Morning Post, перший випадок зараження в Китаї виявили ще 17 листопада 2019 року. Фото:slovoidilo

У китайському Ухані першою хворою на коронавірус була продавчиня креветок на місцевому ринку морепродуктів із прізвищем Вей.

11 грудня в неї на ринку "Хуанань" піднялася температура - і жінка звернулася до медиків, пише китайське видання Sina.

За її словами, зазвичай їй ставало краще після уколу, проте на цей раз не допомогли і два уколи. Через п'ять днів жінка опинилась у лікарні "Сехе" при Хуачжунському університеті науки і технології.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Виявили ще один симптом, що вказує на коронавірус

За даними комітету з охорони здоров'я Уханя, до 31 грудня 2019 року в першій групі заражених були 27 осіб, 24 з яких мали контакти з ринком морепродуктів.

Знайшли також першого зараженого, який не мав стосунку до ринку в Ухані. Це чоловік на прізвище Чень, у якого 16 грудня піднялася температура, після чого він звернувся до лікарні. За його припущеннями, він міг заразитися в метро.

Однак, за даними газети The South China Morning Post, перший випадок зараження в Китаї виявили ще 17 листопада 2019 року. Передбачається, що першим пацієнтом в країні є 55-річний житель провінції Хубей. Того ж місяця виявили ще 9 випадків, проте досі не ясно, хто був нульовим хворим.

Коронавірусна інфекція COVID-19 не має характеристик біологічної зброї, бо є нестійкою в навколишньому середовищі і спричиняє летальні випадки в основному лише серед людей похилого віку, а не працездатного населення.

Зараз ви читаєте новину «У Китаї з'ясували, хто був першим інфікованим COVID-19». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі