Ексклюзиви
пʼятниця, 16 травня 2008 18:33

У Китаї з-під завалів рятувальники витягли 360 школярів

Рятувальники витягли з-під завалів зруйнованої землетрусом школи в китайській провінції Сичуань 360 учнів, які повели під уламками будівлі більше 80 годин.

За даними штабу з ліквідації наслідків землетрусу в повіті Бейчуань, який є одним з найбільш постраждалих від землетрусу районів провінції Сичуань, у цей час під руїнами місцевої школи перебувають ще більше 700 школярів. Пошуково-рятувальні роботи на місці, де була школа, тривають.

Землетрус магнітудою 7,6-7,9, який відбувся на південному заході Китаю вдень 12 травня забрав життя, за останнім даними, близько 20 тисяч осіб. Є підстави прогнозувати, що загальна кількість загиблих перевищить 50 тисяч. Десятки тисяч людей все ще залишаються під завалами, доля багатьох невідома. Від стихії найбільшою мірою постраждали провінції Сичуань, Ганьсу, Шеньсі та місто Чунцін.

Пошуково-рятувальна операція, у якій задіяні більше 130 тисяч військовослужбовців, ведеться в 58 повітах південно-західного Китаю, інформація надходить дуже уривчасто. За словами учасників операції, вони дотепер чують стогони, що лунають з-під уламків, і продовжують вірити в "дива", сподіваючись врятувати більше життів, повідомляє РИА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «У Китаї з-під завалів рятувальники витягли 360 школярів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути