пʼятниця, 18 травня 2007 13:25

У Китаї спорудили 30-метрову матрьошку

У китайському місті Маньчжурія в автономному районі Внутрішня Монголія створена найбільша в світі матрьошка, занесена в книгу рекордів Гіннесу.

На міській площі під назвою "Матрьошка" побудована гігантська споруда у формі матрьошки заввишки 30 метрів. На ній зображені китайська, монгольська і російська дівчата, що символізують свої країни.

Площа обладнаних усередині матрьошки приміщень складає 3 тисячі 200 квадратних метрів. У них розташовані ресторан європейської кухні і зал для вистав.

Навколо "основної" матрьошки побудовані ще вісім подібних, але менших за розміром, "будівель-матрьошок", а також 200 маленьких матрьошок із зображенням 200 знаменитих політичних і громадських діячів зі всього світу.

За словами представника місцевої адміністрації, площа "Матрьошка" є одним з провідних міських проектів. Згідно плану, загальна площа території цього важливого туристичного об"єкту міста складе 540 тисяч квадратних метрів, повідомляє РИА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «У Китаї спорудили 30-метрову матрьошку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі