середа, 18 березня 2020 22:15

У Китаї розповіли про препарат, який ефективно лікує коронавірус

У Китаї розповіли про препарат, який ефективно лікує коронавірус
Японський препарат favipiravir виявився ефективним у лікуванні коронавірусу. Фото: Reuters

В Китаї повідомили, що японські препарати, які використовують для лікування нових штамів грипу, виявилися ефективними при лікуванні коронавірусу.

Як зазначається, розроблений японською компанією Fujifilm препарат під назвою favipiravir показав позитивні результати під час клінічних випробувань в Ухані і Шеньчжені за участі 340 пацієнтів. Про це розповів чиновник із китайського міністерства науки й технологій Чжан Синьмінь, передає The Guardian.

"Він має високий рівень безпеки і вочевидь ефективний при лікуванні", - сказав Чжан.

Так у пацієнтів, які приймали японський препарат, через чотири дні не виявили коронавірусу. Водночас аналізи пацієнтів, які не вживали ці ліки, ставали негативними лише через 11 днів. Також рентгенівські знімки підтвердили позитивні зміни у стані легень 91% людей, які приймали fapiravir.

У свою чергу компанія Fujifilm не коментує заяви китайських медиків. В Японії ці ліки використовують для лікування пацієнтів з легкими симптомами, коли вірус ще не розмножився в тілі хворого. Водночас джерело у міністерстві охорони здоров'я Японії повідомило, що препарат не такий ефективний для лікування пацієнтів з важкими симптомами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мають ознаки хвороби: госпіталізували родичів померлої 33-річної буковинки

"Ми дали ці ліки 70-80 людям, але він, схоже, не подіяв так добре, коли вірус вже розмножився", - зазначив співрозмовник.

Як зазначається, fapiravir від початку розробляли для лікування грипу. Тому знадобиться схвалення уряду Японії, щоб його почали використовувати в боротьбі з COVID-19. За словами співрозмовника, це станеться не раніше травня.

"Якщо результати клінічних досліджень затримаються, то й рішення може з'явитися пізніше", - додав він.

В Україні ввели загальнонаціональний карантин і закрили зовнішні кордони з метою недопущення поширення коронавірусу. Заборонили всі пасажирські перевезення. Крім того, було введено обмеження для громадського транспорту - закрито метро, ​​в маршрутках можна перевозити не більш ніж 10 осіб, в автобусах - не більш ніж 20. Закриваються об'єкти громадського користування.

Зараз ви читаєте новину «У Китаї розповіли про препарат, який ефективно лікує коронавірус». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі