вівторок, 22 липня 2008 16:54

У Китаї під землею заблоковано 36 шахтарів

В результаті прориву ґрунтових вод на одній з вугільних шахт в Гуансі-Чжуанському автономному районі Китаю 36 гірників опинилися заблоковані під землею. В даний час на місці події проводяться пошуково-рятувальні роботи, під час яких на поверхню вдалося витягнути 13 шахтарів, ще семеро самостійно вибралися з підземного ув"язнення.

Прорив ґрунтових вод стався в понеділок вдень на вугільній шахті "Наду", повідомляє агентство Xinhua.

Раніше Телеграф повідомляв, що в грудні 2007 року в китайській провінції Шаньсі стався вибух на одній з вугільних шахт, в результаті якого загинули більше 40 шахтарів. Тоді 14 шахтарів змогли вибратися із забою за допомогою рятувальників. Поліція затримала директора шахти, а також почала розслідування за фактом вибуху метану.

За оцінками фахівців, китайська гірничодобувна промисловість - найнебезпечніша для людей. У 2006 році в результаті різних інцидентів в КНР загинули 4,75 тис. шахтарів. Проте незалежні дослідники стверджують, що ця цифра сильно занижена. Основна причина аварій на китайських шахтах - незадовільний стан систем безпеки.

Зараз ви читаєте новину «У Китаї під землею заблоковано 36 шахтарів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі