четвер, 15 травня 2008 08:15

У китайській провінції Сичуань може прорвати греблю

Після землетрусу в греблі в місті Дуцзян"янь, що у провінції Сичуань з"явилися небезпечні тріщини. Закласти тріщини намагаються щонайменше дві тисячі військовослужбовців.

Прорив греблі через тріщини, що з"явилися в результаті підземних поштовхів, може стати новим лихом для китайської провінції. Солдати були відправлені в середу до дамби Ципінгку.

Нагадаємо, в понеділок в провінції Сичуань стався землетрус, магнітуда якого за різними даними складала від 7,6 до 7,9 балу.

Жертвами стихії стали, за останніми даними, понад 14 тисяч осіб. У епіцентрі підземних поштовхів зруйновано 88% будівель. Епіцентр знаходився за 90 кілометрів від адміністративного центру провінції міста Ченду.

Наразі в районі стихійного лиха під керівництвом прем"єра Держради КНР Вень Цзябао ведуться рятувальні роботи. Тисячі людей до цих пір перебувають під завалами. Національний сейсмоцентр попередив у вівторок про можливість нових землетрусів, повідомляє РИА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «У китайській провінції Сичуань може прорвати греблю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі