понеділок, 06 жовтня 2008 17:16

У Кіровограді викрили угруповання расистів

Діяльність антисемітського угруповання, що планувало побиття євреїв і інших осіб неслов"янської національності, зупинена в Кіровограді.

Як повідомив в понеділок на брифінгу начальник відділу захисту національної державності управління Служби безпеці України в Кіровоградській області Сергій Ткачук, угрупування було розкрите ще в початку 2008 року. В даний час матеріали розслідування передані в прокуратуру Кіровограда, проте кримінальна справа ще не порушена.

За його словами, це формування планувало поширювати серед населення листівки, що принижують гідність єврейського народу. Також планувалося придбання зброї і вибухівки для вибуху біля приміщення хоральної синагоги в обласному центрі.

Як відзначив начальник управління, очолював формування житель Кіровограда 1970 року народження, колишній співробітник правоохоронних органів, який організував навколо себе 14 молодих людей у віці від 18 до 20 років.

"Угруповання расистів було сформоване в основному із студентів учбових закладів Кіровограда. Ідеологічно готувалася до злочинів, вивчаючи літературу часів фашистської Німеччини і твору Гітлера. Соратників глава формування шукав, використовуючи інтернет", - заявив С.Ткачук, повідомляє Интерфакс-Украина

Зараз ви читаєте новину «У Кіровограді викрили угруповання расистів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі