пʼятниця, 26 жовтня 2007 17:35

У киргизькій ущелині на лідерів опозиції напали автоматники

У ущелині Долон (Наринськая область Киргизії) увечері 26 жовтня були обстріляні лідери об"єднаної опозиційної партії "Ата-Мекен" (Батьківщина).

Опозиціонери поверталися з міста Нарина, де проходила їх партійна конференція. На перевалі до кортежу несподівано під"їхала автомашина "БМВ" без номерів, з неї вискочили люди в масках і почали стріляти в повітря.

Серед опозиціонерів, на яких напали, були, зокрема, депутати останнього скликання парламенту Омурбек Текебаєв, Кубатбек Байболов і Темір Сарієв. Кубатбек Байболов повідомив, що нападники були "в камуфляжі". Він припустив, що це були співробітники міліційного спецназу. Вони витягнули з першої машини кортежу двох охоронців, поклали їх на землю і ударили кілька разів, - розповідає опозиціонер. - Сказали, що проводять операцію і через десять хвилин виїхали.

У прес-службі МВС Киргизії заявили, що про стрілянину в ущелині Долон нічого не знають. Таку ж заяву зробив і глава обласного управління внутрішніх справ Сабір Курманалієв. В той же час, в управлінні повідомили, що на місце події відправлена оперативна група.

Партія "Ата-Мекен" має намір брати участь в дострокових парламентських виборах, які пройдуть в грудні 2007 року. Представники опозиції вирішили об"єднатися після створення пропрезидентської партії "Ак-Жол" (Світлий шлях), яка, на думку спостерігачів, за рахунок адміністративного ресурсу може отримати в парламенті до 90 відсотків голосів, як повідомляє ІА "24.kg".

Зараз ви читаєте новину «У киргизькій ущелині на лідерів опозиції напали автоматники». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі