пʼятниця, 26 грудня 2008 12:39

У Киргизії узаконили відкуп від армії

Парламент Киргизії дозволив призовникам відкуповуватися від служби в армії. Норма, яка дозволяє уникнути військової служби, офіційно заплативши певну суму Міністерству оборони, міститься в новій редакції закону "Про загальний військовий обов"язок". Парламент прийняв її 26 грудня.

Як повідомлялося раніше, закон вводить в Киргизії особливий вид служби - ПМР (призовний мобілізаційний резерв). Молода людина, яка захоче скористатися нововведенням, повинна буде внести на спеціальний рахунок Міністерства оборони 12 тисяч сомів (близько 300 доларів), а також пройти підготовку в учбово-тренувальному центрі. Проучившись протягом місяця, він отримає військовий квиток.

Такою можливістю можуть скористатися як ті, хто зайнятий навчанням або роботою і тому не може пройти військову службу, так і ті, хто просто не хоче служити в армії.

За рахунок засобів, що поступили від таких призовників, фінансуватиметься робота учбово-тренувальних центрів, повідомляє "Лента.ру".

Закон був розроблений Міністерством оборони Киргизії. Депутат від Соціал-демократичної партії Жусупжан Джеенбеков, коментуючи плани військового відомства, заявив, що сума в 12 тисяч сомів недостатня. За його словами, "на утримання солдата на рік витрачається 60-70 тисяч сомів" (1,5 - 1,7 тисяч доларів).

"Сьогодні служать більшість молодих хлопців, які не можуть заплатити, відкуповуються хлопці з великими гаманцями, - відзначив він. - Так хай заплатять ту суму, яка необхідна для утримання одного солдата на рік".

Зараз ви читаєте новину «У Киргизії узаконили відкуп від армії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі