неділя, 16 грудня 2007 13:33

У Киргизії проходять дострокові парламентські вибори

У Киргизії проходять дострокові парламентські вибори
У Киргизії в неділю почалося голосування на дострокових виборах до парламенту республіки.

"У 8.00 в Киргизії відкрилися ділянки для голосування по виборах депутатів парламенту республіки", - повідомили  в прес-службі Центральної виборчої комісії Киргизії.

Виборчі ділянки будуть відкриті до 20.00. Для проведення виборів в республіці було створено 2242 ділянки, крім цього, 38 ділянок утворено за межами республіки.

У дострокових парламентських виборах беруть участь дванадцять політичних партій республіки. Новий киргизький парламент відповідно до Конституції складатиметься з 90 депутатів, що обираються виключно за партійними списками.

Для голосування на виборах Центрвиборчкомом було виготовлено більше 2,7 млн. виборчих бюлетенів, куди, крім назви партій, включені прізвища перших п"яти кандидатів в депутати парламенту.

Для виключення повторного голосування на дострокових парламентських виборах застосовуватиметься маркування пальців рук виборців невидимим чорнилом.

У прес-службі повідомили, що моніторинг за ходом виборів в республіці 16 грудня здійснюють близько 600 міжнародних спостерігачів, а також більше трьох тисяч місцевих спостерігачів, що представляють партії- учасниці і правозахисні неурядові організації, повідомляє ІНТЕРФАКС.

Зараз ви читаєте новину «У Киргизії проходять дострокові парламентські вибори». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі