вівторок, 07 жовтня 2008 11:29

У Киргизії порушили справу про викрадення опозиційного депутата

Правоохоронні органи Киргизії порушили кримінальну справу у зв"язку зі зникненням депутата киргизького парламенту, представника помірно опозиційної Соціал-демократичної партії (СДПК) Руслана Шабатоєва.

Справа заведена за статтею "Викрадення людини". За словами одного з колег Шабатоєва, депутата СДПК Жусупжана Джеєнбекова, розслідування узяв під контроль президент республіки Курманбек Бакієв.

Останній раз Руслана Шабатоєва бачили в Бішкеці в ніч на 1 жовтня. За словами його рідних, опівночі йому подзвонили додому, невідомий викликав його на якусь зустріч. Шабатоєв вийшов з будинку, і так і не повернувся.

Родичі парламентарія провели власне розслідування, з"ясувавши, що з будинку він попрямував в одне зі столичних кафе, де зустрівся зі своїм знайомим - керівником Національного агентства зв"язку Кубатом Кидиралієвим. На думку сестри зниклого депутата, Кидиралієва слід допитати у цій справі в ролі свідка. З кафе, за непідтвердженою інформацією, парламентарій виїхав на таксі, після цього його ніхто не бачив.

Правоохоронні органи поки не висували жодних версій, які пояснили б зникнення депутата, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «У Киргизії порушили справу про викрадення опозиційного депутата». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі