четвер, 24 січня 2008 13:02

У Киргизії опозиція створила ревком для повалення режиму Бакієва

У Киргизії створений революційний комітет, який має намір добиватися дострокової відставки президента Курманбека  Бакієва. У ревком увійшли активні учасники березневої революції 2005 року у Киргизії, після якої Бакієв прийшов до влади.

"Ми, патріоти республіки, оголошуємо про створення революційного комітету для втілення в життя ідей революції і дострокового звільнення президента з посади як такого , що не виправдав надії народу після березневої революції", - заявив на прес-конференції один з членів комітету, лідер опозиційної партії "Асаба", колишній депутат Азімбек Бекназаров.

Він заявив, що до революційного комітету (ревком) увійшли активні учасники березневих подій в Киргизії 2005 року, проте відмовився назвати членів, а також заявив, що "ревком діятиме напівлегально", але його представництва вже є в різних регіонах республіки.

Члени ревкома розповсюдили на прес-конференції звернення до президента, в якому повідомили, що він не виконав свої клятви: "Ми, запросивши Вас (Бакієва), узяли клятвені обіцянки не допустити до управління державою родичів; повернути державі власність, привласнену членами сім"ї Аскара Акаєва (екс-президент країни) і притягати до відповідальності осіб, що беруть участь в незаконній приватизації", повідомляє  "Интерфакс".

Зараз ви читаєте новину «У Киргизії опозиція створила ревком для повалення режиму Бакієва». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі